HR-medewerkers

Wat houdt deelname in?

In dit onderzoek staan twee selectiefases centraal: de voorselectie- of CV-screeningsfase en de sollicitatie-interviewfase. Het onderzoek omvat twee onderdelen die in totaal 2,5 à 3 uur van uw tijd in beslag zullen nemen. 

Als eerst vragen wij u om deel te nemen aan een online experiment (sollicitatiesimulatie) waarin u de taak krijgt om een aantal sollicitanten te beoordelen op geschiktheid voor een gegeven baan. Daarnaast ontvangt u twee weken na afronding van het experiment een vragenlijst die u online kunt invullen. Hierin staan onder andere vragen over achtergrondgegevens, persoonlijke eigenschappen en maatschappelijke overtuigingen. Bij afronding van het experiment en de vragenlijst ontvangt u een compensatie in de vorm van een cadeaubon en een uitnodiging voor een workshop naar effectieve personeelsselectie.

Workshop

Aan het eind van het onderzoek wordt aan de hand van de resultaten van het onderzoek een workshop gegeven. Deze workshop staat gepland voor de tweede helft van 2022. Na deelname aan het onderzoek ontvangt u van ons een uitnodiging om kosteloos mee te doen aan deze workshop, waarin experts van de Erasmus Universiteit en partners van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid je kennis laten maken met tools and practices voor succesvolle werving en selectie. Tijdens deze workshop worden de resultaten van het onderzoek besproken en heeft u de gelegenheid om collega’s te ontmoeten en uw netwerk uit te breiden. Het format van de workshop zal afhankelijk zijn van de omstandigheden rondom het coronavirus op dat moment. Na de dataverzameling (mid 2022) wordt u hier verder over geïnformeerd.

Vergoeding

Voor deelname aan het onderzoek ontvangt u ter compensatie een cadeaukaart naar keuze t.w.v. 50 euro. Houdt er rekening mee dat er een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn. Wacht dus niet te lang met aanmelden, want VOL = VOL! 

Voorwaarden voor deelname

Voor het onderzoek zoeken wij deelnemers die met enige regelmaat betrokken zijn in de werving en selectie van nieuw personeel. Om deel te kunnen nemen aan dit onderzoek dient u tenminste 18 jaar te zijn en ten minste 12 maanden werkzaam te zijn in een HR-gerelateerde functie. Voorbeelden van HR-gerelateerde functiegroepen die in aanmerking komen voor deelname:  

  • Recruiters en selecteurs  
  • Recruitment consultants 
  • Assessment specialisten  
  • Talent acquisition specialisten
  • HR-managers of hiring managers
  • Managers die niet op een HR-afdeling werken, maar wel betrokken zijn bij het aannemen van nieuw personeel (bijv. managers die regelmatig sollicitatiegesprekken voeren of bevoegd zijn om te beslissen welke sollicitanten wel of niet worden aangenomen) 

Als u geïnteresseerd bent en in aanmerking komt voor deelname kunt u zich hier aanmelden. Wij zullen uw gegevens controleren en als blijkt dat u in aanmerking komt voor deelname zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen voor een afspraak. 

Vrijwilligheid

Deelname aan dit onderzoek is geheel vrijwillig. U kunt als deelnemer uw medewerking aan het onderzoek op elk moment stoppen, of weigeren dat uw gegevens voor het onderzoek mogen worden gebruikt, zonder opgaaf van redenen. Meer informatie over uw rechten bij deelname aan dit onderzoek vindt u hieronder:

Vragen?

Wilt u meer te weten komen over het onderzoek? Klik dan hier of neem contact op met een van onze medewerkers.

Geïnteresseerd? Meld u aan!