FAQ / Studenten en starters

Algemene informatie

Deze studie gaat in op de eerste selectie van kandidaten: het screenen van CVs. Deze vragenlijst heeft tot doel om deze eerste fase na te bootsen, ofwel te simuleren. Nadat u hebt aangegeven vrijwillig deel te willen nemen aan dit onderzoek zult u een (fictieve) vacature te zien krijgen van een startersfunctie. Vervolgens zult u ‘solliciteren’ naar de bijbehorende functie door uw CV te uploaden en een aantal vragen te beantwoorden. Zorg er dus voor dat u uw CV bij de hand hebt. Het gehele proces zal zo’n 30-45 minuten duren.

Na het doorlopen van het sollicitatieproces wordt aan u gevraagd een aantal stellingen te beoordelen over jouw mening ten aanzien van de verschillende eerste selectiemethoden. Deze stellingen vormen een onderdeel van de masterscriptie arbeids- en organisatiepsychologie van mw. LA van der Wel. 

Om deel te nemen aan dit onderzoek dient u ten minste 18 jaar te zijn en recent of bijna afgestudeerd te zijn aan een hbo- of wo-opleiding. Als vergoeding voor uw deelname ontvang je een cadeaubon van 15 euro, indien de vragenlijst volledig ingevuld is.

Veelgestelde vragen

V: Ik krijg het volgende bericht: “U heeft de enquête al voltooid of de sessie is verlopen.”. Ik heb de vragenlijst echter nog niet afgemaakt. Wat moet ik nu doen?
A: Dit betekent dat de vragenlijst langer dan 3 weken niet geopend is en daardoor automatisch is afgesloten. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld uw interesse in het onderzoek verloren bent. U kunt nog steeds meedoen door u opnieuw hier aan te melden. Wilt u de gegevens inzien die u de vorige keer ingevuld heeft? Dan kunt u een e-mail naar ons sturen. Wij kunnen dan u een bestand sturen met daarin uw gegevens zoals ze in Qualtrics staan.

V: Ik heb me aangemeld voor jullie onderzoek, maar heb hier nog geen mail over ontvangen. Hoe kan dat?
A: Heeft u zich aangemeld maar geen antwoord binnen een week? Het meest waarschijnlijke is dat uw e-mail tussen de spam zit. Markeer onze e-mail(s) als ‘geen spam’ of ‘niet ongewenst’ wanneer u ze daar vindt, dan kunt u zeker zijn dat u al onze e-mails zult ontvangen.

Geen e-mails in de spam? Het kan ook dat u uw e-mail verkeerd ingetikt heeft. Meld u dan nogmaals aan of stuur ons een bericht. We zullen dan kijken of het e-mailadres klopt!

Vraag nog niet beantwoord?

Staat uw vraag er niet bij, of is iets nog niet duidelijk? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.