FAQ / HR-medewerkers

Veelgestelde vragen

V: Ik krijg het volgende bericht: “U heeft de enquête al voltooid of de sessie is verlopen.”. Ik heb de vragenlijst echter nog niet afgemaakt. Wat moet ik nu doen?
A: Dit betekent dat de vragenlijst langer dan 3 weken niet geopend is en daardoor automatisch is afgesloten. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld uw interesse in het onderzoek verloren bent. U kunt nog steeds meedoen door u opnieuw hier aan te melden. Wilt u de gegevens inzien die u de vorige keer ingevuld heeft? Dan kunt u een e-mail naar ons sturen. Dan kunt u een e-mail naar ons sturen. Wij kunnen dan u een bestand sturen met daarin uw gegevens zoals ze in Qualtrics staan.

V: Ik heb me aangemeld voor jullie onderzoek, maar heb hier nog geen mail over ontvangen. Hoe kan dat?
A: Heeft u zich aangemeld maar geen antwoord binnen een week? Het meest waarschijnlijke is dat onze e-mail tussen de spam zit. Neem voor de zekerheid nog een kijkje. Markeer onze e-mail(s) als ‘geen spam’ of ‘niet ongewenst’ wanneer u ze daar vindt, dan kunt u zeker zijn dat u al onze e-mails zult ontvangen.

Geen e-mails in de spam? Het kan ook dat u uw e-mail verkeerd ingetikt heeft. Meld u dan nogmaals aan of stuur ons een bericht. We zullen dan kijken of het e-mailadres klopt!

Vraag nog niet beantwoord?

Staat uw vraag er niet bij, of is iets nog niet duidelijk? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.